Bel voor een afspraak

088 - 500 2000

Polikliniek Cardiogenetica

Polikliniek Cardiogenetica

Cardiogenetica is een relatief nieuw multidisciplinair vakgebied dat zich in algemene zin bezig houdt met de opsporing (diagnostiek) en behandeling van erfelijke hartziekten bij een index-patiënt of familielid. Als erfelijke hartziekten onbehandeld blijven, kunnen deze leiden tot (ernstige) hartaandoeningen en plotse hartdood, vaak al op jonge leeftijd.

Opsporen van mensen met aanleg voor erfelijke hartziekten
Het is van belang om zoveel mogelijk mensen met een aanleg voor erfelijke hartziekten op te sporen, te controleren en zo nodig (preventief) te behandelen. Aan de andere kant is het ook belangrijk om familieleden van patiënten met een erfelijke hartziekte genetisch te screenen en zo nodig ook te behandelen indien er sprake is van een erfelijke aanleg. Tenslotte kunnen de familieleden, die de aanleg voor de hartziekte in hun familie niet geërfd hebben, gerust worden gesteld.

U kunt worden verwezen door uw huisarts of cardioloog
Zowel huisartsen als specialisten kunnen verwijzen naar de Polikliniek Cardiogenetica van HartKliniek. In algemene zin is deze dienst bedoeld voor patiënten met (de verdenking op) een erfelijke hartziekte alsmede zijn/haar directe familieleden. Ook kunnen mensen worden verwezen die in de familie één of meerdere gevallen hebben waar een onverklaard plots overlijden op jonge leeftijd (onder de 50 jaar) speelt.


De Polikliniek Cardiogenetica is gevestigd in een aantal HartKliniek vestigingen: Almere, Hoogeveen, Oisterwijk en Den Haag - Rijswijk.